WHO hoiatab rasedaid naisi Moderna Covid-19 vaktsiini eest

Peeter Proos | Vanglaplaneet

WHO immuniseerimise strateegiline nõuanderühm (SAGE) andis teisipäeval Moderna koroonavaktsiini kohta rea ​​soovitusi, milles muu hulgas öeldakse, et rasedad naised ei peaks end COVID-19 vastu vaktsineerima.

“Kuigi raseduse ajal on naistel suurem raskekujulise COVID-19 oht, ei soovitata seda vaktsiini rasedatel kasutada,” kirjutas SAGE.

Aruandes rõhutati, et ruumides kus koroonavaktsiini manustatakse, peab olema allergiliste reaktsioonide ravi hõlpsasti kättesaadav.

Selle eest, et koroonaviiruse vastased vaktsiinid võivad põhjustada viljatust, hoiatasid Euroopa arstid juba eelmise aasta detsembris. Dr Wolfgang Wodarg ja dr Michael Yeadon tõid oma avalduses välja, et COVID-19 vaktsiin ründab SARS-viiruste ogavalkude vormis leiduvat Süntsütiin-1 valku, millele on oluline roll ka platsenta moodustumise juures.

“Pole teada, kas SARS-viiruste ogavalkude vastased antikehad toimiksid nagu Süntsütiin-1 vastased antikehad,” öeldakse petitsioonis. “Kui see nii on, välistaks see ka platsenta moodustumise, mille tagajärjel muutuksid vaktsineeritud naised sisuliselt viljatuks.”

Samuti loobus vaktsiinitootja Merck kahe koroonaviiruse vaktsiini väljatöötamisest, kuna pärast põhjalikke uuringuid jõuti järeldusele, et need pakuvad vähem kaitset kui haiguse läbi põdemine ja seeläbi immuunsuse saavutamine.

Ettevõte teatas, et katsepatsiendid talusid testitavaid V590 ja V591 vaktsiine hästi, kuid loomuliku infektsiooniga võrreldes tekitasid need immuunsüsteemi madalama vastuse.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments