Terviseamet: lastele vaktsiinide negatiivseid külgi tutvustanud õpetaja on oht õpilastele

Õhtuleht/Eesti Päevaleht

Rakke kooli õpetaja Marliis Newsome pühendas bioloogiatunnis tublisti aega sellele, et tutvustada lastele vaktsiinide negatiivseid külgi.

Newsome pöördus Facebooki grupi „Ravimite ja vaktsiinide kõrvaltoimed” poole ja ütles, et rääkis lastele vaktsineerimise ohtudest, näitas filmi „Vaikne epideemia” ja lasi ette lugeda „hämmastavaid fakte sellest, kuidas vaktsineerimisest hoolimata on epideemiad puhkenud ja inimesed nagu kärbsed surnud”.

Terviseamet tunnistas, et on kuulnud koolidest, kus vaktsineerimine on keeruline, sest juhtkond on selle vastu.

“Meile teevad muret signaalid koolide tervishoiutöötajatelt, milliste kohaselt on Eestis koole, kus laste kaitsmine vaktsiinvälditavate haiguste vastu koolis on keeruline näiteks kooli juhtkonna vastuseisu või juhkonnas valitsevate isiklike veendumuste tõttu,” kinnitab Terviseamet.

Amet leiab, et üldhariduskoolis peavad olema tagatud kõikide õpilaste jaoks võimalused saada infot ja teadmisi vastavalt riiklikule õppekavale ja tuletab meelde, et otsuse oma lapse vaktsineerimise kohta saab teha ainult lapsevanem.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments