Süüria sõda tundub olevat vältimatu, USA: maailma õiglustunnet raputati

Eile õhtupoolikul ütles Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry, et neil on ümberlükkamatut informatsiooni, et Bashar al-Assadi režiim lasi käiku keemiarelva, mistõttu sai opositsioon teatel surma tuhat kolmsada inimest, ja neil on vaja vastutada. Kuigi kindlast rünnakuplaanist juttu ei olnud, on ekspertide hinnangul rahvusvahelist sõjalist konflikti Süüria territooriumil juba peaaegu võimatu ära hoida, edastas ajaleht New York Times.

“Tegu oli andestamatu ja õudustäratav teoga Bashar al-Assadi režiimi poolt,” ütles Kerry erakorralisel pressikonverentsil ja lisas, “mida me viimasel nädalal seal näinud oleme, peaks šokeerima maailma südametunnistust”.

Kerry sõnul on valitsusel keemiarünnaku kohta veel lisainfot, mida avalikustatakse lähipäevil, väidetavalt on president Barack Obama‘l juba järgneva 24 tunni jooksul plaan kõigest täpsemalt rääkida.

“Igasuguste mõõdupuude järgi on see andestamatu ning hoolimata igasugustest ettekäänetest, kõhklustest ja kahtlustest, millega mõni siin välja on tulnud – on see vaieldamatult aset leidnud,” kurjustas Kerry.

Kerry hinnangul on vaja rahvusvahelisel koalitsioonil reageerida ja välisministri kinnitusel on teada, et oma käitumisega on Süüria režiim näidanud, et neil on mida (keemiarelvi) varjata.

Briti välisminister William Hague ja Prantsusmaa president François Hollande on Kerry öelduga rahul ja on nõus, et reageerimine on vajalik.

Delfi

“Igasuguste mõõdupuude järgi on see andestamatu ning hoolimata igasugustest ettekäänetest, kõhklustest ja kahtlustest, millega mõni siin välja on tulnud – on see vaieldamatult aset leidnud,” – jätke palun see lause endale meelde!

guest
1 Comment
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Allikad: WND, Foreign Policy, Vanglaplaneet.ee, Telegram, Pravda […]