Nõukogu: aeg eutanaasia seadustamise aruteluks on küps

Berit-Helena Lamp
Tarbija24
14. märts 2010

Eesti Bioeetika Nõukogu on kindel, et aeg on küps eutanaasia seadustamise teemal arutelu alustamiseks.

Homme asubki Eesti Bioeetika Nõukogu sotsiaalministeeriumis esmakordselt arutama eutanaasia teemat, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

Eesti Bioeetika Nõukogu esimees professor Hele Everaus andis Tartu Ülikooli arstiteaduskonda lõpetades arstide vandetõotuse 1977. aastal ning kogu oma senise töö-aja jooksul pole ta kohanud ühtegi patsienti, kes oleks avaldanud soovi, et tal aidataks siit ilmast lahkuda.

Kuigi Hippokratese vande algtekstis on lause, ma ei anna kellelegi surmavalt toimivat mürki, isegi kui ta seda minult palub, on see preaeguses maailmas pisut iganenud. Hele Everaus kinnitab, et tema ei teeks mürgisüsti ka siis, kui see seadusega lubatud oleks, kuna see oleks abistamise asemel kergema tee otsimine.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments