Internetiühenduse pakkujad said esimese nimekirja keelatud netikasiinodest

Martti Kass
E24
10. märts 2010

Eile saatis maksu- ja tolliamet laiali ettekirjutused, mis kohustavad internetiteenuse pakkujaid seoses uue hasartmänguseadusega blokeerima ligipääsu interneti pokkeritubadesse ja netikasiinodesse, millel ei ole kaughasartmängu korraldusluba Eestis.

Maksu- ja tolliamet saatis internetifirmadele ettekirjutuse, milles kohustab internetiühenduse pakkujaid hiljemalt 15. märtsiks temale kuuluvates nimeserverites blokeerima juurdepääsu nimekirjas toodud domeeninimedele.

Ehkki maksu- ja tolliameti seisukoht on, et põhimõtteliselt on hetkel keelatud kõigi kaughasartmängu teenust pakkuvate lehekülgede kasutamine, välja arvatud seni ainsana korraldusloa saanud Olympicu netikasiino, peavad internetiteenuse pakkujad esialgu blokeerima 175 domeeninime.

Blokeeritud netikasiinode hulgas on ka sellised suured rahvusvahelised lehed nagu Pokerstars, Bwin, Fulltiltpoker ja Partypoker, mida kasutasid ka paljud tõsisemalt pokkerimänguga tegelevad entusiastid.

Samuti on nimekirjas mitmed konkreetselt Eesti turule suunatud lehed nagu Triobet, Unibet, Nordicbet ja ajakirja Kroonika bingolehekülg. Täielik nimekiri on lisatud loole fotona.

Starmani ja Elioni esindajad kinnitasid täna Postimehele, et firmad on ettekirjutuse kätte saanud ning tutvuvad sellega. Juhul, kui internetiühenduse pakkujad ei täida ettekirjutust tähtajaks, ähvardab neid sunniraha, mis esimesel korral ulatub 10 000 kroonini.

Ehkki blokeeringust mööda pääsemine ei ole arvutikasutajale keeruline, ähvardab internetiteenuse pakkujat kaughasartmängus osalemise võimaldamise eest kuni 40 000 kroonine trahv.

Allikas

Loe veel:

Netiühenduse pakkuja: maksuameti piirang ei ole efektiivne

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments