Uuring: eestimaalased kahtlevad poes müüdava toidu ohutuses

Siiri Erala
Tarbija24
2. märts 2010

Vaid kolmandik eestimaalastest usub, et nende igapäevane toidulaud koosneb tervisele täiesti ohututest toodetest, selgus turu-uuringute firma Nielsen tehtud üleilmsest internetiküsitlusest.

Eesti elanike seas on toidukaupade ohutuses kahtlejaid isegi rohkem kui Euroopa Liidus keskmiselt. 22 protsenti küsitluses osalenud eestimaalastest vastas, et nende arvates ei ole kohalikust poest ostetavad tooted tervisele ohutud, kogu Euroopas vastas nii kõigest kümme protsenti.

Samuti on Eestis Euroopaga võrreldes rohkem neid inimesi, kes on nõus puhtamate toiduainete eest kõrgemat hinda maksma. Ohutuma toidu nimel käiks suuremaid summasid välja 66 protsenti eestimaalastest, Euroopa Liidus maksaks kõrgemat hinda 57 protsenti tarbijatest.

Nielsen Eesti esindaja Martti Muna ütles, et eestimaalaste kahtlused tulid neilegi üllatusena ja otsest põhjust, miks siinsed tarbijad toidu ohutuses kuigi kindlad pole, neil välja selgitada ei õnnestunud.

Samas tõi Muna välja selle, et kodumaise toodangu kvaliteeti hinnatakse kõrgemaks: 80 protsenti eestimaalastest ostab võimalusel Eesti toitu ja pea sama palju usub, et see on ohutum kui imporditud kaup.

Need andmed viitavad Muna sõnul sellele, et kahtlusi on tekitanud eelkõige välismaised toidukaubad ja ehk ka teistes riikides toimunud skandaalid.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments