Eesti vabariigi ekspresident liitus Seisame Eestimaa taas vabaks meeleavaldusega

Peeter Proos | Vanglaplaneet

Eesti vabariigi asutaja, ja hilisem peaminister, riigivanem ja vabariigi president Konstantin Päts liitus Seisame Eestimaa taas vabaks meeleavaldusega ning tegi täna varahommikul üleskutse kõigile eestlastele seista oma õiguste ja vabaduste eest.

Endine president märkis, et eestlastel ei ole kombeks vabatahtlikult oma õiguseid ja vabadusi käest anda ning siiani oleme neid kangekaelselt kaitsnud. Nüüd tulime taas kokku ja näitame, et me oleme vaba ning iseseisev rahvas, kes seisab iseenda, oma rahva ja riigi eest, märkis president.

Nali naljaks, aga juba teist päeva seisavad Toompea lossi ees plakatitega Eestimaa taas vabaks kogukonna liikmed, ehk siis kõik need inimesed, kes on tõsiselt mures, mida Nakkushaiguse ennetamise ja tõrje seaduse muudatuse eelnõu 347 SE endaga kaasa toob.

347 SE vastu võtmise korral võib politsei Terviseameti volitusel:

  • Küsitleda isikuid ning nõuda nendelt dokumente
  • Kutsuda politseisse ja kohaldada sundtoomist
  • Tuvastada isikusamasus
  • Kohaldada viibimiskeeldu
  • Teostada vallasasjade läbivaatust
  • Siseneda isiku valdustesse
  • Pidada isik kinni ning toimetada teda elu- või viibimiskohta

Meeleavaldus kestab vähemalt nädal aega ning sellest on võimalik osa võtta igaühel. Vaja on vaid omada piisavalt julgust, et oma vabaduste eest välja astuda ning kohale tulla – kõige muu eest on juba hoolitsetud.

Vaata täpsemalt siit.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments