Reinsalu: QR-kood tuleb

Peeter Proos | Vanglaplaneet

Täna Eesti Päevalehele antud intervjuus ütleb Eesti välisminister Urmas Reinsalu, et koroonaviiruse vastu vaktsineerimisel „on oluline ühiskonnas ja meedias võltshirme maha võtta“. Kuna eelarvamuste ja muude põhjuste tõttu ei lase osa rahvast end vaktsineerida, siis ei sa me rääkida „ühiskonna immuunsusest“.

Reinsalu sõnul tuleb aga Euroopas ja maailmas laiemalt kokku leppida, kuidas „kasutada vaktsineerimist selleks, et saada tagasi vabadus, liikumisvabadus,“ ning Eesti riigi poliitika välja töötamine selles vallas juba käib.

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas olukorra lahendaks passi löödud tempel või hoopis kiip, vastas Reinsalu, et kiibi naha alla süstimine ja vandenõu teooriad teemaks ei ole, kuid „QR-kood või tõend tuleb“.

„Primitiivne oleks selline paberil ja pitsatiga tõend. Aga Eesti on ka WHO tasemel käivitanud initsiatiivi, et võiks olla ülemaailmne vaktsineerimispass. On QR-kood, riigid vaatavad selle üle ja siis saaks liikuda edasi-tagasi. Ja siis olemegi vabaduse tagasi saanud,“ ütles välisminister.

Vanglaplaneet kirjutas juba suve alguses sellest, kuidas Eesti ettevõtted teevad WHO-ga koostööd, et Reinsalu poolt mainitud ülemaailmset vaktsineerimispassi välja töötada. Hiljuti kirjutasime sellest, et Läti juba kasutab Covidpass nimelist süsteemi, mis ilmselt seotakse ka inimeste vaktsineerimisandmetega.

Reinsalu väide, nagu oleksid inimestel COVID-19 vaktsiini osas eelarvamused ja võltshirmud ei päde, sest näiteid vaktsiini kõrvalnähtudest on rohkem kui küll.

Näiteks eile teatas Daily Mail, et USA Toidu- ja Ravimiamet uurib mitmes osariigis ilmnenud tõsiseid allergilisi reaktsioone Pfizeri vaktsiinile ning üks Chicago haigla peatas vaktsineerimise, kui neljal töötajal ilmnesid tõsised terviseprobleemid.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments