Lätis arreteeriti Covid-19 kohta “valeinfot” levitanud parameedik ja aktivist

Peeter Proos | Vanglaplaneet

Uudisteagentuur LETA teatas, et Läti politsei vahistas Facebookis koroonaviiruse kohta valeinfo levitamise pärast Ida-Riia kliinilise ülikoolihaigla parameediku Marina Kornatovska ning aktivist Valentins Jeremejevsi. Videot arreteerimisest vaata siit.

9. detsembril küberkuritegevusega võitlemise osakonna poolt kinni peetud parameedikule ja aktivistile pannake süüks Läti epidemioloogilise julgeoleku ohtu seadmist ning selle eest võidakse neile määrata kuni kahe aasta pikkune vangistus, ühiskondlikult kasulik töö või rahatrahv.  

Kriminaalmenetlus algatati huligaansuse paragrahvi alusel, kuna parameedik väidab, et koroonaviirus on välja mõeldud nakkus, haigeid puudutav info võltsitud, patsientidest tulvil haiglad müüt, koroonavaktsiinid eluohtlikud ning arstid kahjustavad haiglates pneumooniaga inimeste tervist.

Nende kriteeriumite alusel võib huligaansuses süüdistada ka New York Timesi ajakirjaniku Apoorva Mandavilli, kes selle aasta augustis avaldas artikli pealkirjaga „Teie koroonaviiruse test on positiivne. Võib-olla ei peaks see olema“.

Artiklis juhitakse tähelepanu probleemile, et PCR testide lävetsüklid on seadistatud selliselt, et ka täiesti ohutu geneetilise materjali leidmisel annavad need positiivse tulemuse. (Eestikeelset tõlget sellest artiklist saab lugeda Telegramist)

Samuti võiks siis süüdi mõista kõik need, kes jagavad arstide tantsuvideoid, mis on taas levima hakanud nagu ka kevadise „meditsiinisüsteemi kriisi“ ajal.

Kahtluse all on ka Suurbritannia ravimiamet, kes hoiatas hiljuti, et allergikud ei tohiks lasta endale Pfizeri ning BioNTechi COVID-19 vaktsiini süstida.

Samuti tuleks vastutusele võtta New Yorgi Elmhusti haiglas töötanud sõjaväe meditsiiniõde Erin Marie Olszewski, kelle sõnutsi ei tapnud patsiente mitte viirus vaid hoopis arstide ebaadekvaatne tegutsemine.

guest
1 Comment
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
Antons
Antons
11. dets. 2020 02:03

Neile, kellele läti keel pole päris võõras. Liikumine “Rahva Heaoluks” – kustība “Tautas Labklājībai”:
http://www.tautaslabklajibai.lv/