Twitter: Me ei shadowban’i, kui sa just pahatahtlik ei ole

NewsBusters

26. juulil avaldas Vice uuringu, millest selgus, et Twitter shadowban’ib konservatiive, eemaldades nad Twitteri otsinguribalt. See on põhjustanud ebameeldivusi President Trumpile, Vabariikliku Rahvuskomitee juhatajale Ronna McDanielile ja vabariiklastest kongressi liikmetele.

Twitteri juht Jack Dorsey ning mitmed teised töötajad on seda korduvalt eitanud ja avaldanud isegi teemakohase blogipostituse.

Twitter pehmendas oma ütlust ja lisas, et kasutajat varjatakse vaid siis kui ta on kas „pahatahtlik artist“ või seotud „teiste kogukondadega“ kus on pahatahtlikud artistid.

Ettevõtte ametlikus blogipostituses eitab Twitter shadowban’i täielikult öeldes, et: „Me ei kasuta shadowban’i. Sul on alati võimalik näha kasutajate postitusi, keda sa jälgid (kuigi sa pead selleks natuke rohkem vaeva nägema ja minema nende profiilile).“

See on sama definitsioon, mida Twitter ise shadowban’i kohta kasutab: „Salaja muuta kellegi postitused nähtamatuks kõigile peale selle, kes need postitas“.

Vabakutseline ajakirjanik Tim Pool kirjutas Twitteri blogipostituse peale: „Uhhh, Twitter, ma olen päris kindel, et see on endiselt shadowban’imine.“

Ajakirjanik ja Intercepti kaasasutaja Glenn Greenwald nimetas Twitteri avaldust „imelikuks ja ebaausaks“. „Mis mõtet on kedagi jälgida kui Twitter tähistab nende postituse jõudmise sinu ajajoonele? Võimalik, et tehniliselt pole see shadowban’imine, aga see on väga tugev manipuleerimine.“

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments