Sisejulgeolekuministeerium jälgib sotsiaalmeediat

The Baltimore Sun
Toimetas: Peeter Proos
12. jaanuar 2012

Ameerika valitsuse dokumendist selgub, et Ühendriikide Sisejulgeolekuministeeriumi juhtimiskeskuse pideva jälgimise all on kümneid populaarseid veebilehti, seal hulgas Facebook, Twitter, Hulu, WikiLeaks ning ka erinevad uudistelehed nagu näiteks Huffington Post ja Drudge Report.

“Privaatsust puudutavas ülevaates”, mis väljastati ministeeriumi poolt eelmise aasta novembris, märgitakse, et riikliku operatsioonide keskus tegeleb “sotsiaalvõrgustike/meedia võimega”, mis hõlmab avalike interneti foorumite, blogide, veebilehtede ja message boardide regulaarset jälgimist.

Valitsuse dokumendi kohaselt, on jälgimise eesmärgiks “koguda informatsiooni hetkeolukorrast ning kasutades seda, koostada ühine tegevuskava.”

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments