Šveits otsustas, et netipiraatlus pole kuritegu

Adele Pao
E24
05. september 2011

Sel ajal, kui Euroopa Liit on otsustanud internetipiraatlusega karmimalt võidelda, on Šveitsi valitsus seisukohal, et kodanike käitumist pole mõtet muuta. Selle asemel peavad autoriõiguste omanikud uue turuolukorraga toime tulema.

Šveitsi valitsus otsustas, et ei vaja eraldi seadust autoriõiguste kaitseks, kuna raha, mida inimesed piraatlusega kokku hoiavad, kulutatakse hiljem ikkagi meelelahutusele, vahendab pcmag.com

Šveitsi valitsus tunnistas, et paljud riigi kodanikud laadivad internetis alla filme ja muusikat, mis peaks olema autoriõigustega kaitstud. Viimase 15 aasta jooksul on riigi 7,8 miljonist elanikust seda teinud kolmandik.

Kinopiletite müük on püsinud aga stabiilne, millest valitsus järeldas, et kodanikud kulutavad endiselt raha ka meelelahutuse peale, seega ei ole piraatlust vaja piirata. Mõnede autorite tulud on küll aastate jooksul kahanenud, teiste omad jälle kosunud.

Sestap jõuti järeldusele, et selle asemel, et sundida kodanikke oma käitumist muutma, peavad autoriõiguste omanikud uue turuolukorraga toime tulema.

Allikas

EL käivitas võitluse muusika- ja filmipiraatlusega

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments