Sõjas jala kaotanud kaitseväelane üritas ajada narkoäri

Risto Berendson
Postimees
10. november 2011

Afganistanis kolm aastat tagasi jala kaotanud kaitseväelane mõisteti kaks aastat hiljem Eestis süüdi kokaiiniäris.

Sellise loo kirjutas täna ajaleht Eesti Ekspress. Loo peakangelane on meedias korduvalt esinenud Aleksander, kes jäi 2008. aasta suvel Afganistanis toimunud plahvatuses ilma ühest jalast ja tunnistati 90 protsendi ulatuses töövõimetuks.

Lugu ise on vana ja seda käsitleb põhjalikult 2010. aasta 26. novembril Harju maakohtu otsus, mis mõistab Aleksanderile uimastiäri eest nelja aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse viie aastase katseajaga.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt tellis Aleksander 2009. aasta 2. detsembril oma Peruus elavalt eestlasest tuttavalt kokaiini, eesmärgiga alustada siin uimastiäri. Esimene partii kokaiiniga jõudis postipakis viide kõrvitsakujulisse suveniiri peidetuna Eestisse 2010. aasta 10. veebruaril, kuid sellele oli varem saanud jälile Saksa toll.

Umbes 75 grammi kokaiini saadeti Eestisse edasi vaid seetõttu, et meie toll saaks asja edasi uurida. Ammu enne vahelevõtmist, 22. detsembril 2009 oli Aleksander esitanud Peruusse tellimuse teiselegi kokaiinisaadetisele, mis jõudis otsaga Eestisse kuus päeva pärast esimest pakki. Sedakorda oli 53 grammi kokaiini peidetud lõvinäoga suveniiri.

Pärast seda pidasid tolliametnikud Aleksanderi ja tema palvel pakil postkontoris järel käinud Taneli kinni. Lisaks nabiti kinni ka kokaiini Eestis müüma pidama hakanud Aivar.

Kohus mõistis kõigile kolmele tingimisi karistused. Oma veast aru saanud ja süüd tunnistanud Aleksander on endiselt seotud kaitseväega.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments