IMFi juht: Euroopa ja USA peaksid kaaluma kasvu stimuleerimist

Kaja Koovit
E24
4. september 2011

Euroopa ja USA peaksid kaaluma majanduskasvu stimuleerimise meetmete kasutuselevõttuv, tõdes Rahvusvahelise Valuutafondi IMF juht Christine Lagarde.

«Me soovitame Euroopal oma kasinusprogrammid muutunud olukorraga kohandada ja kaaluda kasvu turgutavate meetmete kasutuselevõttu,»  vahendas Reuters Lagarde’i intervjuud Der Spiegelile. Lagarde’i sõnutsi on turgutusmeetmed vajalikud vältimaks praeguse ebakindla olukorra püsimisel maailmamajanduse usalduskriisi tekkimist.

«Kui USA tuleb välja usutava keskpika perioodi kohandumisprogrammiga, siis jätaks see piisavalt ruumi lühiajalised kokkuhoiumeetmed kõrvale jätta ning hoopis kasvu ergutavaid meetmeid kasutada,» ütles ta.

Euroopa suurimast majandusest Saksamaast rääkides toonitas Lagarde, et riigi rahaline olukord paraneb hästi ning see võimaldaks vajaduse turgutusmeetmeid kasutada. Ta möönis siiski, et kõik sõltub konkreetsest olukorrast ning juhul, kui riigi majanduse alustala eksport peaks kokku kukkuma, tuleks ka valitsusel tagasi tõmmata.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments