Varjatud tõde: levinud umbrohumürk põhjustab sünnidefekte!

Anna-Liisa Mets
Õhtuleht
9. juuni 2011

Päevavalgele on tulnud, et maailmas laialt levinud umbrohumürk Roundup pole kahjulik mitte ainuüksi umbrohule: see võib järglastel tõsiseid sünnidefekte põhjustada. Ja mis kõige hullem: firma ise on sellest aastakümneid teadlik olnud!

Täna avaldatud raporti kohaselt teab Rondupi tootva USA firma Monsanto juhtkond juba 80ndatest, et Roundup võib põhjustada sünnidefekte, vahendab Huffingtonpost. Raporti kohaselt oli juhtkond teadlik, et glüfosaat, millel mürk põhineb, põhjustas laborihiirte järglastel tõsiseid sünnidefekte.

Aga hoolimata sellest ja faktist, et Euroopa Komisjon on glüfosaadi kahjulikust mõjust teadlik juba vähemalt 2002. aastast, ei avalikustatud seda infot tarbijatele kunagi. Selle asemel väideti neile, et glüfosaat on varemarvatust palju vähem ohtlik.

Alles paar kuud tagasi tegid USA Purdue ülikooli teadlased kindlaks, et Roundupis sisalduvad ained, mis on laboriloomadel põhjustanud tiinuse katkemisi.

Nende avastuste valguses esitasid teadlased Euroopa Komisjonile palve Roundupi nõuetele vastavus uuesti üle vaadata. Kuid selle asemel, et 2012. aastaks planeeritud testimine varem ette võtta, andis komisjon teada, et see on edasi lükatud 2015. aastasse ning igakülgselt kaasaegsetele standartidele vastav uuring viiakse mürgiga läbi alles 2030. aastal.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments