Obama: riigivõla piiri tõstmata jätmine võib tuua uue kriisi

Adele Pao
E24
16. mai 2011

USA president Barack Obama sõnul peab riik tõstma võlapiiri, sest muidu võib ta langeda uude kriisi.

Aprillis tutvustas Obama paketti, millega vähendatakse riigieelarve defitsiiti 12 aasta jooksul 4 triljoni dollari võrra, vahendab ERR uudised Bloombergi. Pakett sisaldab kulutuste kärpimist 2 triljoni dollari ja intressimaksete vähendamist 1 triljoni dollari võrra ning maksutõuse mahus 1 triljon dollarit.

«Kui ei suudeta tõsta riigi võlapiiri, võib see segi paisata globaalse finantssüsteemi ja lükata USA uude majanduslangusesse,» ütles president klipis, mida näidati eile CBSi poliitikasaates «Face the Nation».

Obama sõnas, et kui investorid üle maailma arvavad, et USA täielikku usaldust ja krediiti ei toetata ning arvavad, et riik taganeb oma laenulepetest, võib see viia USA uude ja veel rängemasse majanduslangusesse, kui äsja möödunud oli.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments