Presidendi kantselei tellis Facebooki jälgimise teenuse

Martin Smutov
E24
7. aprill 2011

Aprillis hakkab presidendi kantselei saama peale ajalehtede ülevaadet ka sellest, mida kirjutavad või säutsuvad inimesed president Toomas Hendrik Ilvese, proua Evelin Ilvese või presidendi kantselei kohta Facebookis, Twitteris ja blogides.

Märtsi lõpul presidendi kantseleiga lepingu sõlminud sotsiaalmeedia seireteenust pakkuv osaühing Freqmedia kinnitab, et jälgib üle 25 000 allika, kuhu kuulub üle 7500 Twitteri konto, 18 000 blogi, üle 900 Facebooki lehekülje jne, kirjutas Õhtuleht.

Sotsiaalmeediat jälgitakse reaalajas, antakse statistilisi ülevaateid ning määratakse ka informatsiooni tonaalsust.

Teenus läheb maksma 681 eurot ja 60 senti (10 664 krooni) kuus.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juht Piret Pert selgitas Õhtulehele, et tehtud pakkumisest võeti kinni, sest sotsiaalmeedia osa infovoos on tohutult kasvanud ja kantselei oma jõud ei käi selle jälgimisest üle.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments