Jaotusvõrk ostab hankega 600 000 nutikat elektriarvestit

Kaja Koovit
E24
9. märts 2011

Jaotusvõrk korraldab rahvusvahelise hanketeate kaugloetavate elektriarvestite ostuks ja paigaldamiseks. 2017. aastaks paigaldatakse Eesti majapidamistesse ja asutustesse üle 600 000 nutika elektriarvesti, mille paigaldamine algab 2012. aasta teises pooles.

Kaugloetavate arvestite tarnija, paigaldaja ja hanke lõplik maksumus selgub 2012. aasta alguses.

Uued nutikad arvestid edastavad info tarbitud elektrienergia koguste kohta jaotusvõrgule automaatselt.

Jaotusvõrgu teatel loovad kaugeltloetavad arvestid eelduse 2013. aastal avaneva elektrituru võimaluste kasutamiseks. Kuna tarbimismahte saab distantsilt lugeda, on vabaturul kõikidel elektritarbijatel võimalik soovi korral kiiresti ja mugavalt elektrimüüjat vahetada.

Allikas

Andmekaitse: nutikad elektriarvestid saadavad teenusepakkujale isiklikku infot

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments