VIDEO: päevavalgele tuli uus video USA kaksiktornide hävimisest

Marge Sillaots
Õhtuleht
8. märts 2011

Pea kümme aastat hiljem on taas välja ilmunud 11. septembri rünnaku ajal tehtud video, kus on näha kaksiktornide varisemine.

NYPD (New Yorgi politseijaoskonna) kopter tiirutab tossavate tornide ümber, kuniks üks tornidest variseb. Videos on kuulda politseinike reaktsioon ja ühe mundrimehe imestus: “Kuidas see sai kokku kukkuda?” Järgnevad šokeeritud politseinike märkused toimuva kohta.

Video kuulub ühendusele Freedom of Information Act, mis uuris kaksiktornide varisemist 2001. aastal toimunud rünnaku järel.

Ametliku versiooni järgi rammis 2001. aastal, 11. septembril kell 8.45 kohaliku aja järgi (Eestis oli siis kell 14.45) reisilennuk Boeing Maailma Kaubanduskeskuse põhjatorni. 92 reisijaga lennuk startis Bostonist Los Angelesse, kui see kaaperdati. Boeing sõitis New Yorgis Manhattani pilvelõhkujasse umbes 80. korruse kohal. 110 korrusega torn lahvatas leekidesse.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments