Jeemeni president: protestilaine taga on USA ja Iisrael

Jürgen Tamme
Postimees
1. märts 2011

Araabia poolsaare lõunaosas asuva Jeemeni riigipea hinnangul on Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas vallandunud protestilaine taga Ühendriigid ning Iisrael.

Vaeseima araabia riigi president Ali Abdullah Saleh, kes seisab sarnaselt teistele piirkonnas asuvate riikide juhtkondadele silmitsi meeleavaldustega, kus nõuatakse tema tagasiastumist, süüdistas Ühendriike ja Iisraeli protestijate üleskihutamises, vahendas uudistevõrk AFP.

1978. aastast võimul olnud Saleh on korduvalt lubanud, et ei astu vaatamata rahva survele tagasi. Meeleavaldajate seas annavad tooni eelkõige tudengid, kes on lubanud tänavatelt enne mitte lahkuda, kui Saleh on kukutatud.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments