Seagripp on tagasi

Merike Tamm
Tarbija24
5. jaanuas 2011

Lõppenud aasta viimasel nädalal haigestus Eestis neli inimest taas seagrippi.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et seagripi paanikat sel aastal ei tule, sest vaktsiin on olemas. Alles on eelmise aasta vaktsiini ja sel aastal on seagripi vaktsiin ka hooajalise gripivaktsiini koostises juba sees.

Pevkuri kinnitusel on olemas ka piisav ravimite varu. Need inimesed, kes end eelmisel aastal seagripi vastu vaktsineerisid, on selle gripitüve vastu kaitstud ka sellel aastal.

Terviseameti andmetel sai möödunud nädalal laboratoorse kinnituse neli gripi proovi, need kõik olid A gripiviirused H1N1 (2009) ehk seagripp. Suurem osa haigestumistest oli seotud paragripi ja adenoviirustega, vähemal määral ka RS viirustega.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments