Clinton: murelik maailm loodab USA-le

Jürgen Tamme
Postimees
8. september 2010

Ühendriikide välisminister Hillary Clinton ütles tähtsas välispoliitilises kõnes, et USA aitab lahendada maailma riikide ees seisvaid keerukaid probleeme.

«Välispoliitiliste probleemide lahendamine nõuab meilt tänasel päeval piirkondlikku ja globaalset mõtlemist, et näha riikide, piirkondade, huvide kokkupuutepunkte ja seoseid ning tuua inimesed kokku,» lausus Clinton Washingtonis Välissuhete Nõukogu ees peetud kõnes, vihjates, et seda suudab teha vaid USA, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Maailm loodab meie peale. Kui endised vastased vajavad ausat vahendajat või põhiõigused kaitsjat, pöörduvad inimesed meie poole. Kui maa väriseb või jõed voolavad üle kallaste, kui pandeemiad levivad või tasapisi sisisenud suhted lahvatavad vägivallaks, vaatab maailm meie poole,» lisas Clinton Ühendriikide ühe mõjukaima sõltumatu välispoliitika uurimisinstituudi ees peetud sõnavõtus.

«Ma näen seda nende inimeste nägudelt, keda ma reisides kohtan – mitte ainult noored, kes unistavad Ameerika lootusest võimalustele ja võrdsusele, kuid ka kogenud diplomaadid ja poliitilised liidrid,» jätkas välisminister, kelle sõnul näevad nad Ühendriikide tegevusega kaasnevat põhimõttekindlat pühendumist ja tahtmist.

«Nad ei oota Ameerikalt ainult tegutsemist, vaid juhtimist,» täpsustas Clinton, kinnitades, et Ühendriigid on raskustesse sattunud riikide parim lootus.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments