Euroopa asub järgmisena 75-vatiste pirnide kallale

Siiri Erala
Tarbija 24
1. september 2010

Euroopa Parlament avaldas eile oma veebilehel artikli, mis teatab, et käes on järgmine samm Euroopa Liidu (EL) energiatõhususe programmis ning kasutusest kõrvaldatakse 75-vatised ja võimsamad läbipaistvad elektripirnid.

Hõõgniidiga elektripirnide kaotamisele andis EL avalöögi juba läinud aasta septembris ja järk-järgult kaovad need 2012. aastaks. 2011 on käes 60-vatiste pirnide kord ja aasta hiljem saab ümber 40-vatiste ja väiksema võimsusega pirnide aeg.

Otsust hõõglambid kaotada põhjendab liit vajadusega vähendada süsihappegaasi heidet. See on pikaajaline kasu, kuid otsustajad lubavad, et hõõglambist loobudes ja säästulambi kasuks otsustades, võib üks majapidamine sel moel säästa kerge vaevaga 50 eurot aastas.

Allikas

Loe lisaks: kliimamuutus

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments