Valgevene põgenik: seksiskandaali taga seisab KGB

Berit-Helena Lamp
Postimees
25. august 2010

Eile vallandunud skandaal, mis pani tagasi astuma Eesti asjuri Valgevenes Harry Lahteini, on kahtlemata KGB kätetöö, usub Valgevene kodanik Pavel Marozaủ, kellele paari aasta eest anti Eestis poliitiline varjupaik.

Marozaủ sõnul ongi KGB-lastel selline tööstiil ning nende elu käib jätkuvalt selle põhimõtte alusel, et ümberringi on kõik vaenlased. «Seksiskandaal Eesti diplomaadiga on klassikaline provokatsioon,» ütles Marozaủ ERRi venekeelsele uudisteportaalile, vahendas ERR Uudised.

«Lahtein on ühiskondlikult aktiivse positsiooniga inimene, kes sarnaselt paljudele Euroopa diplomaatidele võiks toetada Valgevene opositsiooni ning sellega võime segada,» sõnas Marozaủ.

2006. aastal sattus löögi alla Läti diplomaat. Pärast seda, kui Valgevene televisiooni eetris näidati tema korterist varjatud kaameraga üles võetud kaadreid homoseksuaalsest tegevusest, oli ta sunnitud tagasi astuma.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments