Briti ajakirjanik: kas eestlased on hullud, et euroga liituvad?

Delfi
15 juuni 2010

Briti rahvusringhäälingu BBC Kreeka-korrespondent Malcolm Brabant avaldab imestust selle üle, miks tahab Eesti hüpata uppuvale laevale ehk võtta kasutusele euro.

“Eesti — Balti majandusime, maailma kõige arvutiseeritum rahvus — tahab liituda kreeklastega eurotsoonis. Ei, ka mina ei suuda seda uskuda,” kirjutab Brabant oma Deutsche Welle koduleheküljel ilmunud arvamusartiklis.

Eestlaste pühendumine eurotsooniga liitumisele meenutab Brabanti sõnul äärmuseni viidud orjalikku lojaalsusust.

“Isegi kreeklased küsivad, kas eestlastel pole viimased kuus kuud olnud internetiühendust? Kas Tallinnas paiknev valitsus pole kuulnud uudiseid eurot tabanud kriisist ja majandusekspertide arvamusi, kes leiavad, et rahvas peaks ise omama kontrolli oma raha üle? Või on Euroopa Komisjon suutnud luua uue salarelva, mis suudab eemaldada rahva iseseisva mõtlemise ning asendada selle Brüsseli-propagandaga?” küsib ta.

“Tere tulemast eurotsooni, Eesti! Teie raskelt teenitud kasum läheb peagi kreeklaste liiderlikkuse katteks,” kirjutab ta ja lisab, et kuna Eesti euroga liitumise kinnitamise kuupäev on 13. juuli, siis on veel aega taganeda.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments