Eesti sõdurid suunduvad piraadijahile

Evelyn Kaldoja
Postimees
26. aprill 2010

Kõigi eelduste kohaselt veel selle aasta lõpus suundub Eesti enda jaoks täiesti uut tüüpi sõjalisele missioonile, liitudes nende riikide nimekirjaga, kes osalevad Somaalia ranniku ümbruses peetavas piraadijahis.

Täna teatas kaitseministeerium, et Eesti jõudis kokkuleppele Saksamaaga, kelle ELi missioonil EUNAVFOR Somalia – Operation Atalanta osalevale fregatile saadetakse siit kuni 12-liikmeline laevakaitsemeeskond.  Seda meeskonda hakatakse siis sõjalaevalt paigutama ÜRO toiduprogrammi laevadele ja teistele tsiviilalustele, mis läbivad mereteid piraadiohtlikes Somaalia ümbruse piirkondades.

Parajasti Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel osalev Jaak Aaviksoo ütles Postimehele, et tal on hea meel, et lisaks ameeriklastele, brittidele ja taanlastele hakkab Eesti nüüd praktilist koostööd tegema ka sakslastega. «See on lihtsalt kindlustamaks meie sidemeid Saksamaaga,» märkis ta.

See, kui pikka mandaati kaitseministeerium riigikogult piraadimissioonile taotlema hakkab, sõltub Aaviksoo sõnul ELi enda mandaadi pikkusest, mis pole aga veel otsustatud. «Vaevalt, et see piraatluseprobleem aastaga seal laheneb, nii et aastaga võib arvestada,» arvas ta.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments