Uuring: geneetiliselt muundatud toit kahjustab maksa

Tundmatu Sõdur
Minut.ee
14. aprill 2010

Daily Mail teatab, et kartused geneetiliselt muundatud toitu kasvatamise ja tarbimise osas kasvavad, sest on uuringuid mis näitavad nende kahjulikku mõju. USA uuringute firma Monsanto tegi läbi katsed kus lehmadele söödeti kolme tüüpi muundatud maisi. Juba kolme kuu möödudes esinesid loomadel kahjustused neerudes ja maksas. Tulemusi vaatab praegu läbi Caeni Ülikooli doktor Gilles Eric Seralini, kes väidab et andmed vajavad veel täiendavat kontrollimist – on küll märke kahjustustest kuid neid on vara veel nimetada kindlateks tõenditeks GMO mõjust. Katses kasutati kahel puhul maisi, mis kaitseb taimi kahjurite eest, lisaks maisi mis oli geneetiliselt muundatud paremini vastu pidama umbrohumürkidele. Kõiki neid kolme tüüpi maisi kasvatatakse Ameerikas, Euroopas kasvatatakse hetkel ainult ühte tüüpi maisi mida katses kasutati ja sedagi peamiselt Hispaanias. Uurimisasutus Monsanto oli nõus oma uuringu tulemused avalikustama alles peale seda kui neid olid ähvardanud kohtu teel tulemused avalikustada Greenpeace, Rootsi Põllumajanduskoda ja üks Prantsuse GMO vastaste grupp. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1244 824/Fears-grow-study-shows-genetically-modified-cr ops-cause-liver-kidney-damage.html”>Fears grow as study shows genetically modified crops ‘can cause liver and kidney damage’

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments