DARPA plaanib luua sõjavälja jaoks robotitest kaameramehed

Doc
Minut
17 märts 2010

Pentagoni jaoks tulevikurelvastust arendav DARPA soovib üha enam robotite kaasamist lahingutegevusse. Kõikvõimalikud neljajalgsed ja tiivulised olevused on aga kokkuvõttes suhteliselt peata kari – “tarkade” silmade ja otsusetegijate roll veel tehisajuga masinate seas puudub. Seega ongi nüüd agentuuril vaja leiutada intelligentsed kaamerad, mis oskavad objekte ära tunda ning seejärel jutustada ka nende kohta kõikvõimaliku teadaoleva või vajamineva informatsiooni. Idee on kasutusele võtta visuaalne intelligents – ehk inimestelt tuttav võime identifitseerida ümbritsevat ning õppida keskkonna omavahelist toimimist. Tuleviku lahinguväljal võib olla robot-kaameramehed, keda ei hirmuta vihisevad kuulid ning kes suudavad sõdureid või teisi terminaatoreid juhtida.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments