USA sõltumatu ekspertkomisjon: tulekul uus finantskriis

Tundmatu Sõdur
Minut
5. märts 2010

ABC News teatab, et USA tunnustatud ekspertidest koosnev grupp teatas, et tulla võib uus ja senisest hullem rahanduskriis kui pankasid tõsisemalt ei reformita. Seda ekspertide gruppi kureerib Roosevelti Instituut ja sellesse ekspertide komisjoni kuuluvad rahandustegelased, majandusteadlased ja endised USA panganduse järelvalveametnikud. Näiteks kuuluvad gruppi ÜRO finantsekspertide komisjoni liige Rob Johnson, USA pankade päästmise programmi järelvalvest Elizabeth Warren ja Nobeli majanduspreemia laureaat Joseph Stiglitz. Ekspertide arvates tuleb Obama valitsusel tegeleda pankade reformimisega oluliselt tõsisemalt kuna pankade riskide võtmine käib ekspertide arvates samamoodi kui varem. Samas on pankadel juurdunud teadmine ja arusaam, et kui nende riskid õigustavad, siis nad saavad maksta endale kõrgeid tulemustasusid ja omanikele häid dividende, kuid kui riskivõtmised toovad kahjumid, siis riik tuleb neile appi ja maksab kahjud kinni. Ekspertid ei ole ka rahul sellega, et Föderaalreservi juhid, kes on osaliselt süüdi kriisi tekkimises, on nüüd ka selle kriisi lahendamise etteotsa määratud. Economists: Another Financial Crisis on the Way

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments