Nobeli laureaat: laske Briti pangad pankrotti

Tundmatu Sõdur
Minut
5. märts 2010

“Telegraph teatab, et Nobeli majanduspreemia laureaadi Joseph Stiglitzi arvates tuleks raskustes Briti kommertspangad lasta pankrotti minna ja mitte kulutada maksumaksjate raha pankade päästmiseks. Pankade riigipoolne päästmine tekitaks muuhulgas ka korruptsiooni riske. Peale seda kui pangad on pankrotti lastud, tuleks uuesti ehitada uus pangandussüsteem, mis oleks ajutiselt riikliku kontrolli all. Ta lisas, et enamik britte ei peaks alandama oma elustandardit järgnevaks kahekümneks aastaks nende riskide pärast mida pankades võttis kitsas ring isikuid – majanduslik eliit. Pankade pankrotti laskmine tekitaks küll suuri probleeme ühiskonnas, kuid oleks kokkuvõttes kõige odavam lahendus rahanduskriisile. Ta märkis, et isikud, kes pankades oma rahasid hoidsid ja pankadega lepinguid sõlmisid tegid seda vabatahtliikult ja seega peavad ka nemad vastutama – see ongi vabaturumajandus. Let banks fail, says Nobel economist Joseph Stiglitz

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments