Gräzin: Eesti ei ole suveräänne riik

Neocon
Minut
28. veebruar 2010

Koguja Krooniku teatel tunnistas Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Igor Gräzin (Reformierakond) kirjavahetuses Oleg Buroviga, et Euroopa Liitu astumisel lakkas Eesti Vabariik olemast suveräänne riik. “Eesti Vabariigi põhiseadus on eeskätt ajalolline dokument pärast seda, kui Eesti Vabariik lakkas olemast suveräänse riigina. Seda dokumenti arvestatakse, aga vaid jõudumööda ja seal, kus tal on veel mõtet,” kirjutas Gräzin. “Riigikogu on olemuselt kohaliku omavalitsuse organ ja tema valimisel põhiseaduslikku rangust enam ei ole.” Gräzin on õigusteaduste doktor, kuid tuntud ka Eesti oludes suhteliselt euroskeptiliste vaadete poolest. Ta oli ainus riigikogulane, kes andis 2008. aastal hääle Lissaboni lepingu ratifitseerimise vastu.

Allikas

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments