Osama bin Laden saatis sõnumi Barack Obamale

Õhtuleht
25. jaanuar 2010

Telekanal al Jazeera saatis eile eetrisse häälsõnumi, millel end Osama bin Ladeniks nimetav mees pöördub Ühendriikide presidendi Barack Obama poole, teatades, et jõulupäeval Detroiti lähedal lennukit õhkida püüdnud nigeerlane Umar Farouk Abdulmutallab tegutses al Qaeda ülesandel.

«Sõnum, mille toimetas sulle nigeerlasest kangelane, oleks võinud olemata olla, kui võinuksime sulle muul moel teatada, et USA peab lõpetama Iisraeli toetamise ja relvastamise. Meie vennad Gaza sektoris elavad kirjeldamatus vaesuses, olukorras, mida on võimatu inimsõnul väljendada. Kui sa ei lõpeta palestiinlasi ahistava Iis-raeli toetamist, siis peame jätkama lennukite õhkimist,» kinnitas end bin Ladeniks nimetav mees oma esimeses avalikkuseni jõudnud sõnumis viimase seitsme kuu jooksul. Eelmises häälsõnumis nõudis bin Laden Afganistani sõjas osalevate Euroopa riikide juhtidelt vaenutegevuse lõpetamist.

Luure andmeil peidab Osama bin Laden end Afganistani ja Pakistani piirialadel mägedes.

Eile avalikustas CNN Umar Farouk Abdulmutallabi arreteerimisega eelmise aasta 25. detsembril seonduva. FBI agendid said Abdulmutallabilt hulga hinnalisi andmeid Jordaanias tegutsevate väljaõppelaagrite kohta, kuid ei lugenud talle ette teleseriaalidest ja filmidest nii tuttavat Mirandat – vahialusele enne tema ülekuulamist esitatavat teavet, et tal on õigus vaikida ja tunnistusi mitte anda senikaua, kuni kohal ei ole tema advokaat. Tulevane kohus võib seetõttu jätta arvesse võtmata nigeerlase tunnistusi. Kui talle lõpuks Miranda ette loeti, vaikis Abdulmutallab kui haud ega öelnud ülekuulajatele enam ühtegi sõna.

Teadaolevalt on Osama bin Laden andnud käsu Jeemeni laagrites koolitada terroristideks naisi, kel on mõne Euroopa riigi pass, kes pole varem korrakaitseorganitega kokku puutunud ja kes väliselt ei meenuta mosleminaisi. Pärast sellekohaste luureandmete saamist tõstis Suurbritannia valitsus julgeolekuohtu lennujaamades ja käskis kõiki reisijaid hoolsamalt kontrollida. Kuid Sunday Telegraphi saadud teatel võivad naisterroristid korraldada rünnakuid ka suuremate rahvakogunemiste vastu – olgu siis staadionidel või sadamais. «Naisi on kasutatud terrorirünnakutes Iisraelis ja Afganistanis, kuid mitte kunagi varem Suurbritannias või USAs,» nendib Sunday Telegraph.

Allikas

Vanglaplaneedi kommentaar:

Osama bin Laden – elus või siiski ammu surnud?

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments