Kolga-Jaani vald ostab elektri­autode kõrvale bensiiniauto

Seni kahe elektriautoga läbi ajanud Kolga-Jaani vallavalitsus tahab osta bensiinimootoriga auto, sest paar viimast talve on näidanud, et elektrisõiduk pole juhile talvisel ajal tervislik ja turvaline.

«Maal, kus sotsiaaltöötajal tuleb sõita pikki vahemaid, pole elektriauto talvel väga mõistlik, sest välja ei näe ja salong on väga külm,» põhjendas vallavanem Kalevi Kaur. «Kui tahta välja näha ja soojas sõita, saab läbida vaid 30 kilomeetrit.»

Kauri selgitusel on elektriautod olnud väga head suvisel ajal, kuid talvel jäävad ametnikud nendega hätta. Et kolmeks aastaks sõlmitud leping, mille järgi vald sai kaks autot endale riigilt tasuta kasutamiseks, hakkab läbi saama, otsustas vallavalitsus osta endale esimese bensiinimootoriga auto.

«Elektriauto aku kestab kolm kuni viis aastat ning seepärast pole me lepingu jätkamisest väga huvitatud. Eriti siis, kui meile lisanduvad mingid kohustused,» selgitas Kalevi Kaur.

Kolga-Jaani vallavalitsusel pole seni autot olnud. Ametnikud on teinud ametisõite eraautodega ning saanud nende eest kompensatsiooni. Vallavanema hinnangul pole siiski mõistlik igalt töötajalt eeldada, et tal endal on sõiduk.

Sakala

Erilise üllatusena see nüüd ei tule, aga tasub meenutada, et sotsiaalministeeriumi poolt keelati sotsiaaltöötajatel elektriautosi halvustada: “Meil on rangelt keelatud halvustada elektriautosid ja meediaga suhtlemine peab käima kooskõlastatult linnaosavanemaga.“ Nagu näha – kui asi ikka ei tööta, siis ei aita ka ei käsud, keelud, seadused ega direktiivid.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments