Microsoft sai patendi surnud inimeste ellu äratamiseks

Paul Joseph Watson | Summit News

Microsoftile anti  patent tehnoloogia jaoks, mis „reanimeerib“ surnuid, luues nad uuesti sotsiaalmeedia postituste ja erasõnumite põhjal. See võimaldab surnud inimese koguni alla laadida elusana näiva 3D mudelina.

“Tehnoloogiahiiglane loob võimaluse luua tehisintellektipõhine vestlusrobot, kes oleks üles ehitatud täpselt inimese profiilile vastavalt, hõlmates tema muu isikliku informatsiooni tüüpide hulgas inimese kuvandit, hääleandmeid,  sotsiaalmeediapostitusi ja elektroonilisi sõnumeid“, teatab IGN. “On mõista antud, et vestlusrobot suudaks siis häälkäskluste ja / või tekstivestluste kaudu inimvestlusi simuleerida.“

Patendis selgitatakse, et vestlusrobot võib olla ajalooline tegelane, kuulsus, sõber, sugulane või koguni koopia „kasutajast, kes vestlusroboti loob/teda koolitab.“

Patent sarnaneb sõna otseses mõttes Charlie Brookeri loodud düstoopilise ulmesarja „Black Mirrori“ episoodiga.

Ühes episoodis, mille pealkiri on „Olen kohe tagasi“, sai noore  naise poiss-sõber nimega Ash autoõnnetuses surma. Naine otsustas ta tagasi tuua tehnoloogilisel kujul, mis kasutab tehisintellekti, et jäljendada tema armsama kõnemustreid, käitumismaneere ja teadmisi.

See virtuaalne Ash laaditakse alla sünteetilisse kehasse, kuid naisel on siiski raskusi nõustuda sellega, et tegemist on kõigest tema tõelise poiss-sõbra aseainega ning paneb androidi lõpuks pööningule luku taha.

Transhumanistlik eliit on juba ammu unistanud surematuse saavutamisest, säilitades pärast surma oma teadvuse ja laadides selle arvutisse üles.

Futurist Ray Kurzweil ennustas oma raamatus „Vaimsete masinate ajastu“, et 2045. aastaks laadivad inimesed oma meeled ja mõtted arvutisse üles ning kehad asendatakse enne sajandi lõppu masinatega.

“Me muutume üha enam ja enam mitte-bioloogiliseks, kuni punktini, kus mitte-bioloogiline osa domineerib ja bioloogiline osa pole enam oluline, “ütles Kurzweil. “Tegelikult on mittebioloogiline osa –  masinapõhine osa – nii võimas, et suudab bioloogilist osa täielikult vormida ja mõista. Nii et isegi kui see bioloogiline osa kaoks, poleks sellel mingit vahet.”

“Ka meie kehad on mittebioloogilised – me saame luua kehasid nanotehnoloogia abil, me võime luua virtuaalseid kehasid ja virtuaalset reaalsust, milles virtuaalne reaalsus on sama realistlik kui tegelik reaalsus. Virtuaalsed kehad on sama detailsed ja veenvad kui tõelised kehad, ”lisas ta.

Samas raamatus tegi Kurzweil selgeks, et selline tehnoloogia on kättesaadav ainult jõukale eliidile ja ülejäänud inimkonnast saab tõenäoliselt orjaklass või see hävitatakse.

guest
1 Comment
vanemad
uuemad Enim hinnatud
Inline Feedbacks
View all comments
Kati
Kati
25. jaan. 2021 23:39

Ei ole sõnu enam mida öelda sellise jubeduse peale mis ilmas toimub. Muidugi mõista on hea kui selline informatiivne veebileht on olemas. Igal juhul on see väga silmi avav ja usun täiesti seda mis siin kirjutatakse. Aitähh, et olemas olete.